Еколошки покрет Врбаса

ekovrbas.net

Еколошки покрет Врбаса је непрофитна невладина организација основана у Врбасу вољом групе грађана, на заједничкој идеји очувања природе, духовног наслеђа и ширења еколошке свести.

Као оснивачи “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Image
Ментално загађење за нас је одувек стајало у раван са физичким те нам је његова “дезинфекција” у императиву.
Пут знања којим смо кренули и одсуство сујете у опредељењу да се при формирању наших ставова окружујемо паметнијим од себе, оставља немим наше опоненте. Нажалост, они поседују моћно оружје у одбрани својих деструктивних интереса – игнорисање. Игнорисање “медијских контролора” баца на маргину и у анонимност без обзира на снагу аргумената.

Овај сајт смо покренули уз велика одрицања, како би:

- премостили још увек незнањем и притисцима оковане медије, нарочито локалне,
- обезбедили приступност наших интегралних ставова јавности,
- продрли до нашег успаваног и анемичног човека у покушају да му пренесемо наше мисли и поруке и
- уз мало среће, пронашли још неку сродну душу.

Image
Аутономност Еколошког покрета Врбаса омогућава нам да у статутарним оквирима “оживљавамо” наше идеје и промовишемо наше ставове, независно од било какве више надлежности. Стога су потрага за негативним узорима, без обзира на којем су нивоу власти или богатства, и њихово уметање у фокус наше аргументоване критике, без задршке и у приоритету нашег деловања.
Филтери које смо поставили за одржавање високе моралне структуре нашег руководства, умногоме одређују стабилност пута којим ступамо али и скученост наших финансијских оквира, те стога велики део наше енергије и ресурса усмеравамо на активности које би нам омогућиле одрживост у нашој самосталности.

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!


председник
Еколошког покрета Врбаса
Ратко Ђурђевац

Адреса

Јожефа Атиле 22, Врбас 21460 Србија

Image