ВЕСТИ - ЕПВ

Здрави стилови живота и активизам жена у Црвенки.

ЗДРАВА ИСХРАНА И ЕКОЛОШКИ АКТИВИЗАМ, РУКУ ПОД РУКУ!


У недељу, 26. децембра 2021. смо у сарадњи са спортским удружењем Еуридика, које се бави женском рекреациjом одржали трибину/радионицу на тему здравих стилова живота са тежиштем на правилној исхрани и детоксикације организма. Учесници радионице биле су полазнице овог удружења из Црвенке.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈС СТРАНИЦИ Zeleni VrbasУ уводу нашег дружења размотрили смо штетне емисије из амбијента, ризике по здравље и неопходност детоксикације организма континуираном физичком активности и правилном исхраном. Учеснице ове радионице већ су се физички покренуле. Неке су и по више од десет година активне у женској рекреацији, те су направиле значајан корак ка адаптацији на лош животни амбијент и изазове које са собом доноси. Међутим са исхраном већина има проблем, а многи су тек из данашњег информисања схватиле да га имају.

Значајан део нашег дружења посветили смо лошим навикама у исхрани, брзини живота која нас тера брзо да храну уносимо, брзо да је набављамо без потребне провере њеног порекла и састава. Кунзумно друштво гура нас да некритички прихватамо превише тога лепо упакованог, издизајнираног и агресивно рекламираног а сиромашног у хранљивој вредности.

Масовнијом и квалитетнијом едукацијом становништва о здравој исхрани, створило би се веће тржиште здраве хране, јер би се произвођачи брзо прилагодили новој, већој маси купаца. Самим тим би се производња у већој мери одвијала на одржив и безбедан начин, са мање хемијског третмана и штетног утицаја на животну средину. Поклоници здраве исхране морали би по природи ствари бити и еколошки активни, уз повишену свест потребе давања личног доприноса стварању амбијента који подржава здрав стил живота којег желе да воде.

Активност се реализовала у оквиру пројекта "Циркуларна економија - одрживо управљање ресурсима у локалној заједници", који је подржан од стране Министарства заштите животне средине. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс. Институционалну подршку добијамо из пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net