ВЕСТИ - ЕПВ

Подршка ЕПВ активним грађанимиа Равног Села

"СНАЖНА СПОНА СА ЛОКАЛНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ"!


Еколошки покрет Врбаса, садним материјалом и учешћем, пружио је подршку вредној породици Мирковић, која је са својом децом посадила 40-так садница племенитих лишћара у Равном Селу. Озелењен је простор око сеоске капеле и двориште вртића Дуга.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ ZELENI VRBAS

 


Искористили смо и прилику за амбијенталну радионицу са децом из вртића, те смо им, уз подршку њихових васпитачица, објаснили о чему се ту ради, који је све значај дрвећа, зашто га треба чувати и неговати. Деца су по обичају узвратила са лавином питања и крајње занимљивих коментара. ????

Нисмо могли да не приметимо боју чесмоваче са којом су заливене саднице. Ово је заиста забрињавајуће!

Предводећи удружење "Спона", ова мала екипа органиовала је и покренула велики број равноселаца у акцијама садње, чишћења обале Јегричке, скретању пажње надлежних на еколошке и комуналне проблеме.

Активност је реализована у оквиру пројекта “Шума зове на дијалог” у оквиру програма ЕKО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине, који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида). Пројекат реализују 4 чланице мреже "Пошумимо Војводину" - Покрет горана Новог Сада, Еколошки центар Врбас, Рурални центар Сова и Дечија еколошка академија, док је носилац пројекта Покрет горана Новог Сада. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net