ВЕСТИ - ЕПВ

Активиран Еко тим ђака из Црвенке

СА МЛАДИМ ЦРВЕНЧАНИМА - ЗА НОВЕ ЗЕЛЕНЕ ПОДУХВАТЕ!


Јуче смо реализовали мотивациону радионицу са Еко-тимом ОШ Вук Караџић из Црвенке ради наставка сарадње на заједничким еколошким активностима. Ова деца су, уз своју наставницу техничког Јелену Керекеш, током претходних годину дана одржавали своје еколошко двориште и вредно скупљали секундарну сировину коју су им бесплатно уступили њихови суграђани.Еколошко двориште смо им направили прошле године кроз пројекат Министарства заштите животне средине и уз велику подршку Еколоџи систем доо из Врбаса који су им и откупили све што су скупили у њему. Школа намерава у најскорије време да оснује ђачку задругу, што смо им у самом старту сугерисали.

Захваљујући нашој сарадњи у овом, прошлогодишњем пројекту, овај еко тим је препознат у АПВ, те је из сталне кампању За чистије и зеленије школе у Војводини 20 ђака добило наградни излет на Фрушку гору.

Кроз ову радионицу, деци смо дали нови импулс за ангажовање и наставак доприноса јавном интересу за чистију и зеленију Црвенку. Договорили смо се да један од приоритета буде озелењавање и пошумљавање, испитивање јавног мнења и анимација грађана да се у већој мери укључи у идеје и акције зеленог школског тима. Деца су радо прихватила све идеје које смо им предложили и засули нас њиховим, што нам био сигнал да са већом одговорности размотримо подршку младим Црвенчанима.

Активност је реализована у оквиру пројекта “Шума зове на дијалог” у оквиру програма ЕKО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине, који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида). Пројекат реализују 4 чланице мреже "Пошумимо Војводину" - Покрет горана Новог Сада, Еколошки центар Врбас, Рурални центар Сова и Дечија еколошка академија, док је носилац пројекта Покрет горана Новог Сада. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net