ВЕСТИ - ЕПВ

Пријем нових волонтера и радионица о зеленим заштитним појасевима.

НОВЕ СНАГЕ У ЗАШТИТИ ПРИРОДЕ!


После учешћа у летњој радно-едукативној кампањи и показаној заинтересованости за рад и стицање нових знања у Еколошком покрету Врбаса, јуче смо на летњој учионици у Лазином парку, групу вредне и истрајне деце промовисали у волонтере, поделом волонтерских књижица и пратећег материјала (мајице, качкети, дидакта).

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ "ZELENI VRBAS"У књижицама ће се бележити свака акција и радионица, обуке и стечена знања, тј. процес зрења младих волонтера у одговрне особе према природном окружењу и према људима, што би могло у каснијем животу сваком професору и послодавцу да укаже на посебност којој треба дати шансу и коју треба пригрли, јер ће без сумње, вишеструко узвратити.

Сусрет је искоришћен за радионицу о важности зелених заштитних појасева са фокусом на највећу зелену површину у граду, Лазин парк, која је уједно и највећа заштите Врбаса од штетног дејства интензивне пољопривреде, па и јаких ветрова. Четрдесетак година раније, група ентузијаста из комшилука је посадила овде дрвеће и годинама га неговала али изгледа да нису обезбедили наследнике. Годинама уназад парк се не занавља довољно новим садницама не одржава како би требало а складно својем значају.

Наговестили смо волонтерима јесење акције садње и нове изазове кроз које ће дати лични допринос зеленијем амбијенту и стећи драгоцени осећај корисности. Покушаћемо у ову причу да увучемо што више грађана из комшилука, који ће у ствари имати највеће користи од садње и оплемењивања парка у којем користе сваки слободан тренутак за одмор, шетњу и дружење.

Активност је реализована у оквиру пројекта “Шума зове на дијалог” у оквиру програма ЕKО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине, који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида). Пројекат реализују 4 чланице мреже "Пошумимо Војводину" - Покрет горана Новог Сада, Еколошки центар Врбас, Рурални центар Сова и Дечија еколошка академија, док је носилац пројекта Покрет горана Новог Сада. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net