ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава две локације под амброзијом и захтев за информацију Општој болници у Врбасу.

ПАЦИЈЕНТИ ПОД ПРИТИСКОМ ПОЛЕНА АМБРОЗИЈЕ?!


Еко патролом и дојавом грађана под тегобама полена амброзије, уочили смо и пријавили већу количину амброзије у антези (ослобађање полена) око Опште болнице у Врбасу. Потпуно закоровљену приватну парцелу изнад старе болнице, 100% под амброзијом, такође смо пријавили инспекцији.

ЈОШ ФОТКИ СА ФЕЈСБУК СТРАНИЦЕ ZELENI VRBAS

Евидентирана амброзија довољна је да загади цело насеље Виногради и да буде узрок појави нових случајева алергије на полен. Још једном скрећемо пажњу лекарима да се мало осврну око себе када долазе на свој посао. Можда је узрок здравствених тегоба којима се баве управо крај њихових ногу и точкова аутомобила.


Захтев за информацију болници смо упутили како би сазнали да ли је ово највеће јавно предузеће у граду последњи континуирани загађивач Великог бачког канала са својим отпадним водама.

Кампања јавног заступања проблема из животног амбијента омогућена је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку активности добили смо и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net