ВЕСТИ - ЕПВ

Радна кампања ЕПВ у Лазином парку у Врбасу

ЕКО ЋОШЕ У ЛАЗИНОМ ПАРКУ!


Данас и претходних дана ЕПВ је са младим волонтерима, члановима инвалидима и уз подршку наших донатора и сарадника спровео низ активности у оплемењивању највеће зелене оазе у Врбасу, Лазином парку, који је уједно и најважнији ваздушни филтер за грађане Врбаса.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА СТРАНИЦИ "ZELENI VRBAS"

Направљено је и постављено еколошко ћоше, летња учионица за активности на отвореном, офарбано је педесетак клупа, мостићи, постављене су нове корпе... Настојимо да појачамо наше присуство у парку и да анимирамо што више људи да нам се прикључи, јер је посла довољно и за бројне комшије који су нас весело и симпатично поздрављале!

Захваљујемо се нашим донаторима из пословног сектора на подршци, спољним сарадницима, посебно Душку Коматини на изради инфо табли и корпи за смеће, родитељима младих волонтера који су нам се прикључили у акцијама. У оквиру данашње акције имали смо и малу радионицу са волонтерима о амброзији, која није поштедела ни ову јавну површину.

Израду и постављање комбинованих столова са клупама донирали су компаније Јафа Црвенка, Сојапротеин Бечеј и АИК Бачка Топола.

Кампања подизања урбане културе омогућена је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net