ВЕСТИ - ЕПВ

Одржана радна акција чишћења обале Великог бачког канала у Кули у склопу велике националне кампање Еко страже: "Заврни рукаве".

ПРАЗНИК ГРАЂАНСКОГ АКТИВИЗМА У КУЛИ!


На позив групе младих активиста из Куле, припадника покрета Еко стража, на челу са Мајор Немањом, Јеленом Бугарин и Катарином Сапун (фото белешка), данас је ЕПВ материјално и организационо помогао акцију чишћења ВБК на потезу кроз Кулу. Поред наших донатора, акцију су на лицу места "акцијашким потребштинама" помогли ЗМР Челик из Куле, СТР Лав из Куле као и неколицина грађана који су желели да остану анонимни. Акцији су се прикључили и чланови УСР Шаран из Куле (са чамцем) и Критична маса Кула.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСУ


Очишћено је око два километра обале канала, добрим делом од смећа из воде и трске и њиме напуњено преко 50 џакова. "Захвални смо" по обичају некултурним и несавесним грађанима Куле што су својом бахатости окупили културне и савесне на користан рад и весело дружење.

Ако сте вољни прикључити нам се и дати лични допринос чистијој и уреднијој Кули, укључите се у  фејс групу "Кула из твог угла" где ће се објављивати најаве следећих акција.

Кампања подизања урбане културе омогућена је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net