ВЕСТИ - ЕПВ

Солидарна подршка акцији садње Вода Војводине крај канала у Кули!

НОВА ЗЕЛЕНА ОАЗА У КУЛИ!?


На молбу ЈВП Вода Војводине али и пчелара Куле, данас смо радно подржали акцију садње 1800 садница између два моста крај канала у Кули. Акцији су се придружили и чланови Критичне масе Кула.


На молбу пчелара, ВВ су се определиле за багрем и поред тога што није аутохтона врста и што је прилично инванзиван, он има бројна корисна својства
Мед багрема је првокласан, полен није агресиван а у мају, када цветају, багремари су права арома терапија. Пчелари су обећали да ће помоћи у орезивању и да неће дозволити да се овај потез претвори у шикару већу у пријатну шумицу за шетњу и рекреацију.

Комуналце и ватрогасце смо замолили да заливањем у наредним месецима, дају свој допринос оживљавању будуће зелене оазе у Кули. А драге комшије-Куљане "да нам не ломе багремље", имајући у виду лоше искуство са претходном садњом управо на истом земљишту.
Све у свему пријатан дан за акцију и дружење.

Наше учешће на акцији подржано је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку активности добили смо и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net