ВЕСТИ - ЕПВ

Радна акција садње у Црвенки.

ЗА ПТИЦЕ, ЗА ХЛАД, ЗА ДРУЖЕЊЕ...

По хладњикавом времену, данас смо се лепо загрејали на акцији с децом еко-тима ОШ "Вук Караџић" из Црвенке и њиховом наставницом Јеленом Керекеш, уз претходну сагласност стручних лица Вода Војводине и консултације са ЈКП Водовод из Црвенке.Посађено је 30-так садница храста и јасена. Део садница приспео је од Друштва за заштиту птица Србије, преко нашег заједничког члана Теодоре Трбојевић а део смо сами набавили из Горанског расадника у Сомбору, уз подршку наших партнера.

Иначе, канал кроз Црвенку је чишћен пре 5-6 година. При томе је повађен дугачак појас топола и од тада је канал је некако "тужан и голишав". Добили смо увереавање од старатеља да ће се ускоро кренути у пошумљавање и озелењавање овог дела канала.

Међутим, ми смо мало изашли у сусрет плановима старатељља а и деца су нам жељна дружења на свежем ваздуху. Уз претходну радионицу о важности дрвећа, начину садње и одржавања садница, ископане су рупе, посађене и заливене саднице. Чак су нам и неке комшије помогле. Опет ћемо имати некога да припази и залије. Еко-тим је већ направио тајминг заливања, па ће уз одржавање школског еко-дворишта имати пуне руке посла.

Организацију акције спровели смо у оквиру нашег пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Реализацију пројектних активности помажу нам Шећерана Црвенка, Карнекс, Витал, Суноко, Реахем из Србобрана и Медела.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net