ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава акцидента комуналној инспекцији.

ОТВОРЕНА КАНАЛИЗАЦИЈА У БАЧКОМ ДОБРОМ ПОЉУ!


На молбу грађана, Еколошки покрет Врбаса пријавио је отворену канализацију у самом центру Бачког Доброг Поља. Станари објекта заједничког становања решење за своју препуну септичку јаму нашли су кроз спровођење преливне цеви за своје фекалије до оближњег атмосферског канала, који је узгред зачепљен са обе стране, тако да та ужегла смрдљива маса нигде не отиче. Део станара нашао је још једноставније решење директно се спајајући на овај каналчић.По изјавама неколико грађана БДП, са овог места шири се несносан смрад фекалија, нарочито у поподневним и вечерњим сатима. Изласком на терен потврђене су нам бојазни, те сматрамо да је амбијентални ваздух озбиљно угрожен и да постоји ризик по здравље грађана. Корона вирус нам изгледа није довољан да себи загорчамо живот!

Од инспекције смо захтевали да предузме све неопходне радње како би се овај проблем неутралисао и да нас извести о свом поступању. Такође смо захтевали да нам доставе копију записника о инспекцијском надзору са наложеним мерама.

Овај проблем директна је последица немара овог и претходног општинског руководства, која већ готово деценију нису способни да изграде канализацију у селима Општине Врбас. Радови на изградњи канализационе мреже започети 2010. године а заустављени 2011. нису се од тада макли са места. Који су то велики приоритети спречавали доносиоце одлука да барем сукцесивно до данас реше овај проблем. При томе Централни пречистач отпадних вода у Врбасу ради већ годину дана без дозволе, највише из разлога што му недостаје довољно воде за прераду.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net