ВЕСТИ - ЕПВ

Млади акцијаши озеленили своју школу и дечије игралиште!

ДОНАТОРСКА АКЦИЈА КАРНЕКС-а У БАЧКОМ ДОБРОМ ПОЉУ!


Јуче је ЕПВ пружио техничку подршку реализацији донације Карнекс-а у БДП. Засађено је 40 великих садница јавора, платана, кестена и брезе, делом у школском дворишту а делом око дечијег игралишта ка старој железничкој станици. Карнекс је овом донацијом наставио подршку локалним актерима у активностима пошумљавања и озелењавања, као најефикаснијем средству у борби против климатских промена, чиме су показали корпоративну одговорност према амбијенту у којем остварују своје пословне интересе.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АКЦИЈЕ

 


Главни актери акције били су чланови еколошке секције ош Вук Караџић, уз подршку директора школе Ненада Миловића и Наташе Стевовић, наставнице биологије. Млади еколошки активисти својим трудом и посвећености, показали су добре темеље преданог рада својих наставника и родитеља. Због величине садница пао је договор о редовном и чешћем заливању, како би им се дала шанса да доживе своју зрелост. Саднице су заштићене и обезбеђене од непажљивог рада тримером. Акцији је претходила мала радионица о важности дрвећа и технологији садње.

Драгоцена подршка стигла је и од Ненада Станишића, активног грађанина БДП, који се прихватио одржавања садница на локалитету дечијег игралишта. Надамо се да ће у томе наћи подршку својих комшија, и да ће житељи овог села знати да цене залагање своје деце за здравији и зеленији животни амбијент.

Акцију је подржао и Миротин енерго са хумусом и Медела са својим слатким програмом. Акција је део наше сталне кампање борбе против климатских промена коју подржавају. Витал, Суноко, Карнекс, Хеленик Шугер, Реахем и Медела.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net