ВЕСТИ - ЕПВ

Дан енергетске ефикасности обележен у Гложану!

САЧУВАЈ ЕНЕРГИЈУ!

У пригоду обележавања Дана енергетске ефикасности а на позив ош "Јозеф Марчок Драгутин" из Гложана и велику подршку наставника биологије Јана Красњеца, данас смо одржали интерактивну радионицу са децом од IV до VIII разреда на тему енергетске ефикасности у домаћинствима и у школи.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Покушали смо да анимирамо децу и наставнике на размишљање о лакоћи енергетских уштеда, о малим али значајним корацима ка чистијем амбијенту и квалитетнијем животу. Многа питања су постављена и одговори су дати, осим оних о спровођењу јавних политика. За њих су нам требали одговорна лица која гледамо на малим екранима, без много могућности да наша питања чују и дају на њих одговор.

"Да ли и где поставити штедљиву а много скупљу сијалицу, како искључивати ел. уређаје, како проветравати грејни простор, како дрвеће око куће штеди енергију, зашто држава не помаже уградњу соларних панела на кућама, топлотних пумпи, ветрогенератора...? Зашто се ризици лоших енергетских навика не обрађују у званичним школским програмима?!"

Данас ето једно лепо дружење са децом и наставницима ове узорне сеоске школе у Општини Бачки Петровац, са којом имамо традиционалну вишегодишњу сарадњу.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net