ВЕСТИ - ЕПВ

Нови пано на инфо табли Еколошког покрета Врбаса у центру Врбаса

ОЧИСТИ ИЗ СВОГ ПСА!


Еколошки покрет Врбаса је у склопу свог пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег је подржало Министарство заштите животне средине, поставило нови пано у центру Врбаса са поруком власницима паса да почисте иза својих љубимаца, које изводе у шетњу. Живот у насељу подразумева неке норме понашања, које пси свакако не знају, али би њихови власници требало да знају и то не само у већим градовима, већ и у паланкама попут наше!

Јавна хигиијена је део урбане културе јер део онога што остане на тротоарима, покупи се на обући и унесе у домове. Животињски измет, остаци хране и пљувачка стални су ризик по здравље и чести узрок избијања заразних болести. У неколико наврата захтевали смо од локалне самоуправе да повремено организује прање тротара у централним деловима града, али на жалост без еха.

Надамо се да ће барем немарни власници паса осетити разлог за промену понашања и да ће у шетњи својих љубимаца увек при себи иимати једнократне рукавице и пластичне кесе - "па до најближе корпе за смеће"!

Постављање еко паноа на наше постојеће инфо табле подржали су и индустрија меса Карнекс, компанија Суноко, индустрија уља и биљних масти Витал и фабрика алкохола Реахем.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net