ВЕСТИ - ЕПВ

Пунктови за помоћ гладнима у Врбасу.

АКО НЕМАШ, УЗМИ - АКО ИМАШ, ОСТАВИ!

Прихватајући иницијативу и партнерство руководства Хотела Бачка из Врбаса и Минипринт из Врбаса, данас смо званично покренули кампању помоћи гладнима и особама који живе испод прага сиромаштва. За почетак, формиране су три позиције у Врбасу за одлагање и преузимање хране. То су наше инфо табле крај пијаце суботом, пијаце средом и у центру Врбаса у близини фонтане.


Свест да "храна не сме бити смеће", те да у нашем локалу има значајан број људи који су на граници егзистенције, којима је помоћ нужна, потакла нас је да у најкраћем року реализујемо ову иницијативу. Идеја је да се уприличе пристојна места, уместо контејнера на којима добри људи одлажу вишак своје безбедне, свеже хране и хране у року трајања, што је изузетно важно за здравствену безбедност оних којима се настоји помоћи.

Постојање и овакве друштвене бриге, релаксираће тензије многих наших суграђана забринутих за блиску, неизвесну будућност у растућој економској кризи.

У наредном периоду покушаћемо да проширимо ову кампању. Стога позив за подршку упућујемо грађанима добре воље, предузетницима, пословним оператерима и нарочито локалној самоуправи, како би се направила мрежа оваквих пунктова у целој општини, па и у суседним.

Кампању започињемо уз ресурсе пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net