ВЕСТИ - ЕПВ

Акција садње у Савином Селу

У СУСРЕТ СВЕТСКОМ ДАНУ ШУМА!


Јуче смо још једном имали задовољство да помогнемо логистику акције садње у Савином Селу на Старом дечијем игралишту иза капеле, у организацији и покровитељству Индустрије меса Карнекс из Врбаса, који већ четврту годину за редом обележавају овај датум, важном подршком локалној заједници у ономе што нам највише фали - дрвећу! Засађено је око 150 садница јавора, јасена, софоре, дивље крушке и јабуке. Саднице су заштићене флашама, нађубрене и заливене.

Фото галерија на Фејс страници - Zeleni Vrbas

 


Допринос успеху и одрживости ове акције дали су многи људи добре воље а понајвише деца из ОШ "Бранко Радичевић" из Савиног Села, уз координацију свог наставника математике, Небојше Вуканића. Акцију су нам улепшале и студентице Факултета за инжењерски менаџмент у Врбасу са професорицом Бојаном Павловић. Воду за заливање обезбедило је Добровољно ватрогасно друштво (ДВД) из Савиног Села. Рупе за саднице ископао је са својим сврдлом комшија Дејан Десница. Прилаз локацији уредио је телехендером Милош Мартић из пољопривредног газдинства Мартић. Мидо Алекси, комшија обележио је рупе. Тибор Мандић, комшија орезао је и уредио крошње садницама. И на крају, без подршке месне заједнице Савно Село са секретаром Милорадом Томовићем, ова акција не би била ни приближно масовна и успешна, а који је обезбедио, верујемо, и квалитетно одржавање садница у наредном периоду.

Наиме, овај врло посећени простор ће се редовно косити и обилазити. Комшије су одлучне да сачувају саднице од крађе и ломљења са амбицијом да оплемене игралиште са урбаним мобилиијаром. ДВД Савино Село ће уступати цистерну за заливање а акцијаши, основци су се договорили да формирају еко тим, који ће између осталог редовно са ватрогасцима заливати саднице. Добили смо изгледа још једну вредну групу деце, младих волонтера, којима ћемо се  посветити у наредном периоду и надамо се, урадити много доброга у овом насељеном месту Оптшине Врбас. Вредно је поменути и договор о сарадњи са Факултетом за инжењерски менаџмент, где ћемо спровести низ еколошких едукација за њихве студенте, са тежиштем на тематику управљања отпадом.

Карнекс нас је дакле још једном окупио да уз лепу атмосферу и дружење урадимо нешто корисно за заједницу. Стога све похвале овој компанији за корпоративну одговорност.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net