ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава дивље депоније комуналној инспекцији.

"ПОДИВЉАЛА ГРАЂЕВИНСКА ДЕПОНИЈА"!


По дојави забринутих грађана, пријавили смо, по ко зна који пут, претрпану грађевинску депонију на крају улице Миливоја Чобанског у Врбасу. Због повећаног еколошког и здравственог ризика, захтевали смо од комуналне инспекције да изда налог комуналцима за хитно чишћење и санацију овог простора.


Знамо да је инспекцији познато колико је проблем одлагања грађевинског отпада баласт за локалну самоуправу, грађане Врбаса и пословне оператере. Подсетили смо их такође да се недостатак простора и уређеног система прихвата, одлагања и третмана ове врсте отпада, не могу надоместити појачаним надзором и контролом и да се у том правцу мора инсистирати на реализацији модела одрживог управљања чврстим отпадом, којег смо предложили локалној самоуправи прошле године. Захтевали смо, као и увек, да нас известе о предузетим радњама по овој пријави.

Јавно заступање проблема из амбијента омогућено је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net