ВЕСТИ - ЕПВ

Накарадно орезивање дрвећа у Врбасу према некадашњој фарми свиња

САКАЋЕЊЕ СРЕБРНИХ СМРЧА У ВРБАСУ


Еколошки покрет Врбаса реаговао је на дојаву грађана о сакаћењу 23 сребрне смрче на приступном путу ка затвореној фарми свиња Индустрије меса Карнекс и оближњем насељу, пријавом комуналној инспекцији, захтевом за информације од јавног значаја Општини Врбас и разговором са свим потенцијалним актерима проблема.Локална самоуправа је реаговала у законском року у којем нам је прослеђен одговор комуналне инспекције у којој тврде да до њих није дошао никакав захтев за орезивање дрвећа на том потезу. Такође су се информисали код свих власника корпи за радове на висини (ЈКП Комуналац Врбас, СЗР "Жижа", ЕПС ПЈ Врбас) и добили негирања било какве умешаности по питању из нашег захтева.

Покушаћемо да дођемо до истине и правде за ово недело.

Мониторинг животног амбијента омогућен је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net