ВЕСТИ - ЕПВ

Саветовање са грађанима око садње у Лазином парку у Врбасу.

ЈОШ ЗЕЛЕНИЛА У ВРБАШКОЈ ЗЕЛЕНОЈ ОАЗИ!


На иницијативу грађана, данас је одржано саветовање и договор са активним делом наших земљака са пребивалиштем у близини Лазиног парка у Врбасу око њиховог конкретног учешћа у озелењавању овог локалитета, којег ћемо организовати средином новембра месеца. Састанку је присуствовала и представница Индрустрије меса Карнекс, једног од донатора садње.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈС СТРАНИЦИ ZELENI VRBAS


Присутни грађани, углавном чланови удружења Лазин парк, су са много сугестија изнели своје жеље око изгледа простора у којем најрадије проводе своје слободно време и којег су, неки од њих, и подизали пре 40-так година. Без много компликација изнели су своје добро расположење за учешће у садњи и одржавању садница. Предложен је конкретан термин саме акције, недеља 14. новембар 2021. године, при чему се водило рачуна о расположивости људи, њиховим пословним обавезама и најбољим роковима садње.

Од локалне самоуправе и јавних предузећа се очекује да обезбеде бушење рупа и цистерну за заливање на самој акцији а потом и повремено учешће у заливању садница. Такође очекујемо да одељење урбанизма и Јавна агенција за зоохигијену, дају своје мишљење око усклађености акције са урбанистичким планом.

Присутни грађани су се обавезали да анимирају своје пријатеље, познанике и родбину на што масовнији одазив садњи а потом и одржавању садница.

Активност је реализована у оквиру пројекта “Шума зове на дијалог” у оквиру програма ЕKО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине, који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида). Пројекат реализују 4 чланице мреже "Пошумимо Војводину" - Покрет горана Новог Сада, Еколошки центар Врбас, Рурални центар Сова и Дечија еколошка академија, док је носилац пројекта Покрет горана Новог Сада. Кампању Адаптације локалне заједнице на климатске промене подржавају компаније: Шећерана Црвенка, Витал, Суноко и Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net