ВЕСТИ - ЕПВ

Дечија SWOT анализа кампање пошумљавања са члановима ЕПВ.

КАКО СЕ ПЛАНИРА АКЦИЈА!?


Еколошки покрет Врбаса извео је радионицу са групом својих чланова и најактивнијих младих волонтера у недавно постављеној летњој учионици у Лазином парку у Врбасу. Тема је била припрема за акције садње кроз спровођење SWOT анализе.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ Zeleni VrbasУчесници радионице први пут су се сусрели са овом практичном алатком за планирање активности, при чему су уочили предности познавања и коришћења SWOT анализе у решавању проблема и планирању активности. С обзиром да су већина радионичара од скора у удружењу, упознали су се са нашим капацитетима и потенцијалима утицаја на амбијет, начинима нашег деловања, слабостима на којима радимо и претњама из амбијента које могу да угрозе наш рад.

Конкретно смо разматрали предстојећу кампању јесење садње и шта је све неопходно имати у виду у њеном планирању. Закључили смо да наша организација, уз своје партнере има капацитет да изведе масовну садњу дрвећа и да обезбеди њихово одржавање, што је и главна сврха активности.

Активност је реализована у оквиру пројекта “Шума зове на дијалог” у оквиру програма ЕKО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине, који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида). Пројекат реализују 4 чланице мреже "Пошумимо Војводину" - Покрет горана Новог Сада, Еколошки центар Врбас, Рурални центар Сова и Дечија еколошка академија, док је носилац пројекта Покрет горана Новог Сада. Кампању Адаптације локалне заједнице на климатске промене подржавају компаније: Шећерана Црвенка, Витал, Суноко и Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net