ВЕСТИ - ЕПВ

Две пријаве дивљих депонија комуналној инспекцији

ЖИВОТ У ОБРУЧУ ГАДОСТИ


По дојави забринутих грађана Бачког Доброг Поља, пријавили смо, по ко зна који пут, дивљу депонију крај Старе Шинтернице. Овај пут је "зачињена" са мртвом кравом, те смо додатно захтевали да се хитно обавести спалиона Еко Вет Плус ради преузимања и безбедног неутралисања мртве животиње. Такође смо сугерисали инспекцији да позову ветеринарску инспекцију ради проналажења ушне маркице и евентуалног "пропуштања власника кроз систем".

Још једну дивљу депонију смо уочили крај Иђошког пута у Врбасу и такође пријавили инспекцији за чишћење, уз захтев да се физички одвоји од пута, пошто нигде друго не води.

Кампања јавног заступања проблема из животног амбијента омогућена је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку активности добили смо и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net