ВЕСТИ - ЕПВ

Механизована акција кошења у Врбасу.

ЗДРУЖЕНО ПРОТИВ АМБРОЗИЈЕ 2020.


Уз велику сусретљивост наших партнера, данас смо осму годину узастопно координирали, по многима, најквалитетнију волонтерску акцију кошења у Војводини, са респективном механизованом екипом из седам фирми.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АКЦИЈЕ


Учесници акције били су:
1. Индустрија меса "КАРНЕКС";
2. Фабрика уља и биљних масти "ВИТАЛ" из Врбаса;
3. СУНОКО, ПЈ Фабрика шећера Врбас;
4. ЈВП "ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ", ПЈ Врбас;
5. Водопривредно предузеће "Бачка" из Врбаса;
6. ПП "САВА КОВАЧЕВИЋ" Врбас, и као посебан гост акције,
7. "ЦИКЛОНИЗАЦИЈА" АД Нови Сад.

Покошен је изузетно фреквентан простор око излетишта на Шлаису, помоћни фудбалски и рекреативни терени и широки простор око канала, појас чисте амброзије дуж магистралног пута Врбас - Кула, све укупно око 10-так хектара јавног простора, са деловима захтевне конфигурације за кошење и препуним смећа, које је одмах очишћено! Улт Фабрике шећера Бачка је испланирао нераван терен између стадиона Шлаис и поред латералног канала КЦ3.

Акција је, као и годинама у назад показала да се уз добру организацију и комуникацију са важним актерима у локалној заједници, за кратко време може постићи значајан резултат! Снажан осећај корисности учесника оваквих акције производи позитивну енергију, која би се могла усмерити на решавање бројних проблема и потреба у локалу, како би се олакшао живот грађанима!

Подршка организацији акције стигла нам је из Карнекса, док је кампања борбе против штетног полена и ниске урбане културе подржана и од Витал-а, Сунока, Шећеране Црвенка, Меделе и шпиритане Реахем.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net