ВЕСТИ - ЕПВ

Јавни радови за инвалиде

ИНВАЛИДИ УРЕЂУЈУ ГРАД!


Еколошки покрет Врбаса већ пету годину за редом организује јавне радове за инвалиде, уз подршку Националне службе за запошљавање. Чисте се јавне зелене површине, освежавају инфо табле, дечија игралишта, корпе за смеће, клупе и други урбани мобилијар. Координатор јавних радова већ неколико година је Милорад Костелник, такође лице са инвалидитетом.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Прљање и хабање јавног простора је интензивно и континуирано. Урбана култура је ниска а рад на њеном поправљању је симболичан, што су и главни разлози спровођења јавних радова на животном амбијенту.


Ова активност омогућава и повећава учешће особа са инвалидитетом у активни живот заједнице. Видљиви и неоспорни резултати које својим радом остварују, враћа им достојанство и осећај корисности, упркос хендикепу. Овај модел њиховог ангажовања друштвена заједница би морала масовније да примењује, јер су користи вишеструке а потреба очигледна.

Тренутно се одржава 10-так локација у Врбасу а у плану је да се радови прошире и у насељена места, што ће трајати до краја октобра ове године.

Квалитет радова и несумљива подршка текућим обавезама локалне самоуправе и јавно-комуналног предузећа, омогућена је несебичним доприносом великих пословних оператера, Карнекс-а, Сунока, Витал-а, али и Шећеране Црвенка, Реахем-а... те смо у моралној обавези да уз укључење наших волонтера и комшијских ОЦД партнера, изведемо солидарне акције поправљања урбане културе и у суседним општинама.

Локална самоуправа и овај пут је остала по страни.

Подршку раду Еколошког покрета Врбаса можете пружити:
"Донацијом грађана" на рачун број: 170-30044474000-06 код Уникредит банке.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net