ВЕСТИ - ЕПВ

Позитиван ехо на апел ЕПВ за сузбијање амброзије!

БРЗА РЕАКЦИЈА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА!


После само неколико дана од апела ЕПВ Железницама Србије појавио се хемијски воз у Врбасу третирајући земљиште око пруге. Стигло је и писмо њиховог вд директора Небојше др Шурлана, са техничким детаљима третирања и из којег се види да је воз брзо пребачен са деонице Кикинда Суботица на деоницу Суботица - Нови Сад.

Непосредним контактом одговорних људи из ЦИКЛОНИЗАЦИЈЕ Нови Сад, ЈВП ВОДА ВОЈВОДИНЕ и водног предузећа БАЧКА из Врбаса, отворен нам је комуникациони канал за обавештавање о закоровљеном земљишту на јавном простору у највећем делу везано за одржавање атарских путева и водног земљишта. Механизоване екипе ових предузећа већ су на терену по првим дојавама еко патрола ЕПВ и савесних грађана.

ПОЗИВАМО ГРАЂАНЕ, ПОСЕБНО ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ, ДА НАМ ДОСТАВЉАЈУ (прецизне) ИНФОРМАЦИЈЕ СА ПОВРШИНАМА ПОД АМБРОЗИЈОМ КАКО У ЈАВНОМ ТАКО И У ПРИВАТНОМ ВЛАСНИШТВУ.

Слика доле, уз детаљан опис локације, је пример најбржег пута за реаговање.

Приватно запуштено земљиште са амброзијом пријављујемо комуналној инспекцији, која би морала да поступи складно својој надлежности.

Од руководства Општине Врбас, по обичају нема еха!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net