ВЕСТИ - ЕПВ

Захтев Општинском штабу за ванредне ситуације у Врбасу

БЕЗ КИРИЈЕ ЗА КАФИЋЕ И ТЕХТИЛНЕ РАДЊЕ!


Еколошки покрет Врбаса обратио се Захтевом Општинском штабу за ванредне ситуације да у времену трајања ванредних мера уведених у сврху спречавања ширења заразе вирусом Ковид 19, којима су, између осталог, обавезали власнике угоститељских објеката да ограниче своје пословање, ослободе исте од плаћања закупа пословног простора , који је у власништву локалне самоуправе. Такође смо то исто захтевали и за техстилне радње.

Наиме, у периоду вечери у којем је ограничен рад кафића и ресторана, у којем иначе, због навике грађана на вечерње изласке, остварују главни приход а који им је ванредним мерама ускраћен, крајње им отежава пословање и доводи на руб пропасти а имајући при томе у виду да су већ претрпели тежак ударац потпуним прекидом рада у периоду ванредног стања.

Текстилна индустрија је претрпела такође велику штету због пада тражње њихових производа, која је психозом епидемије усмерена на стратешке производе, пре свега из прхрамбене индустрије. Први у ланцу удара нашли су се су бутици и мале текстилне радње.

Упозорили смо одговорне људе у Штабу да, уколико не изађу у сусрет нашем Захтеву, ризикују да у блиској будућности оставе локални буџет без значајног дела средстава из закупа пословног простора.

Наш захтев је мотивисан жељом за појачаном отпорности и одрживости локалне заједнице на штетне спољне утицаје.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net