ВЕСТИ - ЕПВ

Подршка еколошким активистима из Србобрана.

НА ЦРТУ ЗА ПРИЈАТЕЉЕ!


Данас смо испред Основног суда у Врбасу пружили подршку члановима Еколошког покрета Општине Србобран (ЕПОС), против којих је поднета Тужба од стране Екстра фарм доо из Бечеја, власника фарме свиња крај Србобрана. Ово би могла бити својеврсна одмазда према "еколозима" због њихових вишемесечних јавних апела овој фарми да престане са загађивањем реке Криваје.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Користан линк: ЕПОС - Тужба


Осим наших чланова и симпатизера, подршку су дали и Центар за одрживи развој - ЦЕКОР из Суботице, Еколошки покрет Оџака, Локална алтернатива из Врбаса и удружење Спона из Равног Села. Због накнадно приложених поднесака, припремно рочиште је одложено за 17. јул 2020.

Мање је данас била важна неправедна Тужба против еколошких активиста, бахатост загађивача и моћника према природи, према активним и брижним грађанима. Мање је важна била сумња у капацитет правосуђа, игнорисање државних и других медија... данас су били важни људи који су изашли без страха и дилеме да заложе свој интегритет за једну праведну и исправну ствар.

У дефициту еколошке судске праксе у Србији, ово ће бити још једна добра прилика за надлежни суд у Врбасу да се боље упозна са еколошким прописима,  њиховој примењивости на терену, раду органа надзора и контроле и посебно оквирима и значају цивилног активизма.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net