ВЕСТИ - ЕПВ

Радионица о значају дрвећа и акција садње у Липару.

ДАХ ИСКРЕНОСТИ И ОТВОРЕНОСТИ СЕОСКЕ ДЕЦЕ!


Уз несебичну подршку наших партнера, Покрета горана Сомбора, који су донирали 30-так садница бора и храста лужњака, и велике сусретљивости руководства основне школе "Никола Тесла" из Липара, на челу са директорицом Невенком Поповић , данас смо извели акцију садње, уз претходну радионицу о важности дрвећа. Акција је оплемењена и донацијом слатког програма фабрике кекса Медела из Врбаса.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Заиста нестварано угодан новембарски дан за дружење са школарцима од првог до четвртог разреда. Стотину питања на радионици а борба за лопату на акцији! "Ми имамо пуно воћки, па добијемо пуно буре ракије! А ми имамо цвећа, јел' се и то рачуна? И ми смо имали али нам је цуки све погазио! А јел' бих могла нахранити моју садницу јабуком?! Ал' је тешка ова лопата! И ја хоћу да заливам"!... Прваци су наравно, најслађи!

Ову школу посетили смо из истог разлога пре три 'ипо године, доносећи саднице гинка. Све саднице су се примиле уз мноштво других, којим је испуњено велико школско двориште. Без икакве сумње, овде се са пуно љубави ради са децом.

Деца се уче одговорном односу према природи, према свом животном амбијенту и све уз пуно практичне наставе. Надамо се да ће задржати своју искреност, отвореност и љубопитљивост по изласку из ове ретке васпитне а не само образовне установе.

Данашња активност део је нашег пројекта "Грађани у акцији, здружено у корист природе", којег је подржало Министарство заштите животне средине. Подршка кампањи стигла је и од индустрије меса Карнекс, компаније Суноко, Витала и фабрике алкохола Реахем.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net