ВЕСТИ - ЕПВ

Састанак у Србобрану са активним грађанима и Еколошким покретом Србобрана.

АКТИВНИ ГРАЂАНИ ПРОТИВ ЕКОЛОШКЕ КАТАСТРОФЕ!


Уз подршку наших партнера Еколошког покрета Општине Србобран, данас смо Ловачком дому у Србобрану организовали саветовање и разговор са њиховим чланством и другим активним грађанима из Општине Србобран, на тему утицаја грађана на доносиоце одлука у области заштите животне средине а у светлу великог помора рибе изазваног загађањем Вликог бачког канала из правца Врбаса, Куле и Црвенке.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Главни закључак скупа био је да грађани могу јавно, здружено и масовно постављати питања, и то следећа:

Општинском већу и председнику Општине: Зашто и ми загађујемо канал? Када ће се изградити канализација и пречистач у Срборану? И желимо да се питамо поводом тога!

Општинском штабу за ванредне ситуације: Зар овакав помор није ванредна ситуација? Зар продаја мртве рибе на пијацама није угрожавање безбедности грађана? Зашто се нисте састали и када ћете? И желимо присуство наших представника!

Дому здравља Србобран и Општу болницу у Врбасу: Да ли сте забринути за здравље грађана због загађене воде и загађене рибе на пијацама? Јесте ли контактирали ветеринарску инспекцију за резултате анализа угинуле рибе? Или само дочекујете болест на свом прагу?!

Влади Републике Србије: Чему Уредба која релаксира загађиваче а инспекцију спречава да их кажњава?

Грађанима Општине Србобран: Да ли вам нешто смета у овом помору? Да ли сте задовољни својим животом у загађеној средини? - Ако смета - подржите ваше еколошке борце - потписом, присуством где треба! Ако не смета, чекајте болест да закуца и на ваша врата! Неће вас омашити, будите сигурни!

Састанак је организован у сврху подизања капацитета цивилног друштва а реализован је у склопу реализације пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег је подржано Министарство заштите животне средине. Подршку кампањи добили смо и од компаније Суноко, Индустрије меса Карнекс, Индрустрије уља и биљних масти Витал и фабрике алкохола Реахем.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net