ВЕСТИ - ЕПВ

Састанак са члановима удружења Грађанска маса у Кули

ЈАЧИ ПАРТНЕРИ, ДАЉИ ДОМЕТИ!


Уз претходни договор, јуче смо одржали саветовање са руководством удружења Грађанска маса у Кули и са активним грађанима Куле, на тему унапређења сарадње, кроз подизање њихових капацитета ради квалитетнијег заједничког наступа у бржем решавању еколошких проблема у суседној Општини.Дискусија је, између осталог, усмерена на законску процедуру за приступ информацијама од јавног значаја, праћењу општинских објава и учествовању на јавним увидима, писању поднесака органима државне управе, сихронизацији поступања код уочавања акцидентних ситуација... Партнерима смо скренули пажњу на потребу сталне анимације активних грађана у своје редове, нарочито младих, планско и заједничко наступање према генераторима проблема, те стараоцима и носиоцима послова надзора и контроле.

Ради профилисања организације младе комшијске организације, неопходан је стални позитиван утицај на остварењу јавног интереса. Због тога се мора радити на подизању административних капацитета и развијању партнерстава са локалним удружењима која у свом статутарном оквиру имају сегмент заштите животне средине, попут пчелара, голубара, ловаца, риболоваца, кунићара... а неговање волонтерског и добровољног рада, јасно ће указати на оправданост подршке за рад удружења из буџетских средстава.

У закључку састанка договорили смо се да наше сусрете одржавамо што чешће, при чему их више треба везивати за конкретне проблеме са терена.

Цивилно саветовање је оргаизовано у склопу нашег пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег је подржало Министарство заштите животне средине. Подршку реализацији пројекта добили смо и од индустрије меса Карнекс, компаније Суноко, фабрике уља и биљних масти Витал и фабрике алкохола Реахем!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net