ВЕСТИ - ЕПВ

Анкета на Фестивалу меда у центру Врбаса.

КОЛИКО СМО НАВИКЛИ НА ПРЉАВИ КАНАЛ?!


Уз захвалност нашим партнерима, Удружењу пчелара Општине Врбас, који су нам већ традиционално обезбедили пулт на Фестивалу меда, којег су по 8. пут организовали у Врбасу и омогућили волонтерима ЕПВ да спроведу још једну анкету са 70-так грађана Врбаса, овај пут на тему живота уз "прљави канал".

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АНКЕТЕ


И поред недавних вести о постојању модела безбеднијег чишћења канал, без депоновања отровног муља у Врбасу, грађани Врбаса половично верују да ће се канал уопште очистити "за њиховог живота". Изгледа да су вишедеценијске празне најаве политичара и убирање политичких поена на угроженом здрављу грађана, узели свој данак. Неповерење је још увек велико!

Ако би се канал ипак почео чистити, око 40% анкетираних није сигурно да ће се то извести безбедно по природу и здравље људи. У току тог евентуалног чишћења 90% би се заинтересовало шта се у ваздуху дешава и то интересовање би показали праћењем извештаја на мидијима, распитивањем код познаника са "бољим везама". Многи би се обратили и Еколошком покрету а тек пар њих би послало писмени захтев за информације од јавног значаја а нису баш сигурни коме.

Уз питања о каналу, покушали смо да сазнамо колико их Врбас држи у месту, где су се времешни грађани већином изјашњавали о останку а они млађи, ако би се нека зрела прилика указала, изгледа би већином отишли "преко гране"!

На питање шта би у граду волели да виде у јавном животу, што би им поправило расположење, достојанствен посао за младе, био је најчешћи одговор, па више уређеног зеленог простора, бољу уличну расвету, мање паса луталица, лепше понашање људи на улицама, "себе 30 година млађег" и више ведрих насмејаних лица!

Анкета је спроведена у оквиру пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег је подржало Министарство заштите животне средине. Подршка је стигла и од компаније Суноко, фабрике уља и биљних масти Витал и фабрике алкохола Реахем!
Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net