ВЕСТИ - ЕПВ

Подршка ОШ "Братство-јединство" из Куцуре у обележавању дечије недеље.

РАДИОНИЦА И АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА КРАЈ ПРЕВОДНИЦЕ У КУЦУРИ.

На позив руководства школе, данас смо уз њихове наставнике, организовали акцију чишћења ширег простора око преводнице крај канала у Куцури, са четрдесетак младих чланова еко секције, ученика седмог и осмог разреда са четири наставника.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Акцији је претходила лагана надградња еколошке свести деце, кроз радионицу на тему урбане екологије. Многи од ових ученика су прави еколошки активисти који иза себе имају учешће на десетак радних акција и еколошких едукација, тако да смо с њима могли извести чишћење уз примарно раздвајање ПЕТ-а и лименки од осталог смећа. За кратко време напуњено је петнестак џакова.

Сарадња са овом школом је традиционална и најквалитетнија, јер нам је руководство школе направило добру подлогу, вишегодишњом подршком раду еколошке секције, коју води Габриела Ковач, координатор, уз подршку Николете Хорњак Папуга и Владимира Бесермињија. Данашњу акцију помогла је и наставница Меланија Мали, велики еколошки ентузијаста.


Наша данашња подршка изведена је из пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег је подржало Министарство заштите животне средине. Подршку реализацији пројекта добили смо и од индустрије меса Карнекс, компаније Суноко, фабрике уља и биљних масти Витал и фабрике алкохола Реахем!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net