ВЕСТИ - ЕПВ

Радионица са волонтерима Црвеног крста Врбаса.

ЈЕСУ ЛИ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ БЕЗБЕДНИ ПО ЗДРАВЉЕ!?


Уз разумевање руководства Црвеног крста Врбаса, у њиховим просторијама смо извели радионицу на тему "Електромагнетне комуникације и здравље људи.

ЈОШ ФОТКИ

Као и много пута до сада, деца су се заинтересовала и колико смо приметили, забринула за своје здравље, имајућу у виду да сви користе мобилне телефоне, до сада, готово без икаквог размишљања о штетности неумереног коришћења! Покушали смо дати одговоре на многа питања, користећи спознаје из независних студија, са посебним освртом на могуће штетне утицаје мобилних на деци! При томе користимо прилику још једном да пошаљемо захтев институцијама за званичан став, уз претходно покретање меродавних стручњака из света физике, хемије, здравства...

Могу ли се мобилни користити 5 сати дневно без последица по здравље? А 10? Зашто уз мобилне не иде и упутство о безбедном коришћењу? Имају ли лекари свој став? Где су званичне студије утицаја? Како се заштитити а наставити га користити? А где су ту деца-корисници?! Зашто то није довољно вредна тема за школске програме...?

Еко школицу реализујемо у оквиру пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег је подржало Министарство заштите животне средине. Подршка кампањи стигла је и од индустрије меса Карнекс, компаније "Суноко" и фабрике уља и биљних масти "Витал"!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net