ВЕСТИ - ЕПВ

Санирана дивља депонија у Бачком Добром Пољу

ВИДЉИВИ ЕФЕКТИ ЈАВНО-ЦИВИЛНОГ ПАРТНЕРСТВА!


По дојави грађана, Пријави Еколошког покрета Врбаса и издатом налогу комуналне инспекције, радници Пословне јединице „Чистоћа“ ЈКП Комуналац из Врбаса, механизацијом су санирали дивљу депонију у Бачком Добром Пољу на крају Дурмиторске улице. На депонији је био складиштен, већином, грађевински отпад који је булдожером нагуран у оближњу депресију. У овој акцији уклоњено је 3500 m3 отпада. Простор је потом нивелисан и поравнат. Очекујемо у наредном периоду да цео простор буде пошумљен.На пријаве Еколошког покрета Врбаса, ове године санирано је већ десетак великих дивљих депонија у 3 војвођанске општине (Врбас, Кула, Шид) и граду Сомбору. Наилазимо на позитиван ехо надлежних инспекција, што је, морамо признати, позитиван помак у односу на ранији период. Надамо се да ће овај заједнички напор јавног и цивилног сектора испратити адекватна едукација становништва и нарочито казнена политика, која неће имати толеранцију на ову врсту противправног понашања грађана.

Само континуирана и сихронизована активност свих актера у овој области може изменити смећем упрљано лице Србије! Ово је свакако добар пример успостављања партнерства између ОЦД и доносиоца одлука са видљивим и корисним ефектима по заједницу.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net