ВЕСТИ - ЕПВ

Еко школица у ош "Братство-јединство" у Врбасу

МАЛО ПРИМЕЊИВОГ ЗНАЊА О СВОМ АМБИЈЕНТУ!Уз велику сусретљивост руководства основне школе "Братство-јединство" из Врбаса, спровели смо малу еко школу са децом VIII2 одељења. Ђаци су показали велико занимање за теме које су могли да сагледају око себе, чијим разумевањем би знатно могли да поправе квалитет свог живота, и да позитивно утичу на животни амбијент, како кућни, тако и на живот у заједници!

СЛИКЕ - ШТЕТНОСТ МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА

СЛИКЕ - ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ И ШТЕТНОСТ УНУТРАШЊЕГ ВАЗДУХА

СЛИКЕ - МОТИВАЦИОНА РАДИОНИЦА

СЛИКЕ - ВЕЛИКИ БАЧКИ КАНАЛ И ХС ДТДКренули смо са штетним утицајем мобилних телефона услед неумереног коришћења, па начинима уштеде енергије у домаћинствима, штетности унутрашњег ваздуза и могућностима превентивног отклањања узрока, подизању сопствене енергије и разумевању живота у заједници, да би завршили са величином дела Јожефа Киша и Николе Миркова за квалитет живота у локалу а онда и у Војвођанској равници, као и узроцима загађења Великог бачког канала и активностима на његовом отклањању!И поред доста високог општег и неких специфичних знања из природних предмета, још једном смо уочили велики и неразумљиви недостатак свести деце о видљивим стварима које их окружују, сву апсурдност школског програма, који не оставља много простора за проучавање и разумевање локалних специфичности, штетних утицаја из амбијента, потенцијалима локалне заједнице и потреби заједничког рада на достизању виших вредности у правцу развијања квалитета живота и среће сваког члана заједнице!

На жалост, ограничено време ускратило нам је још много занимљивих и практичних тема, које би добро дошле за развој и лакши пролаз у животу наших полазника.

По ко зна који пут апелујемо на Министарство образовања да заштита животне средине и превентивно здравље постану редовни предмети од основне до краја средње школе! Само тако можемо изменити масовну урбану некултуру, безобзирне атаке на заједничка добра и незнање о здравственим последицама лоших навика!

Ову активност спровели смо реализацијом пројекта "Зелени а зрели", којег је подржало Министарство заштите животне средине!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net