ВЕСТИ - ЕПВ

Још једна Пријава закоровљеног спортског терена

 СУМРАК СПОРТА У ВРБАСУ

На дојаву грађана, Еколошки покрет Врбаса обишао je а потом и пријавио Комуналној инспекцији још један крајње запуштен спортски терен у Врбасу. Овог пута су то помоћни фудбалски терени ОФК „Врбас“ на Шлаису у Врбасу, које су и велики број рекреативаца деценијама користили за вежбање. Истовремено смо се обратили Општинском Већу у Врбасу са Захтевом да се ови терени ставе у програм редовног, годишњег одржавања комуналног предузећа. Интегрални Захтев Општинском већу, можете прочитати у наставку Саопштења.

ВИДЕО КЛИП ЗАПУШТЕНОГ ТЕРЕНА

 ОПШТИНА ВРБАС
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ


Поштовани!

Захтевамо да се помоћни терени ОФК „Врбас“ на Шлаису ставе у програм редовног одржавања ЈКП „Комуналац“ из Врбаса до нивоа континуиране употебљивости током сезоне вегетације траве и то за спортске активности за које је намењен и да се, уколико је потребно, ова ставка уврсти у ребаланс Буџета Општине Врбас за ову годину.
Захтевамо такође, да се у сарадњи са руководством ОФК „Врбас“ врати у функцију систем заливања терена, јер ће при редовном кошењу а без заливања, трава брзо „сагорети“.

Образложење:

На дојаву грађана, обишли смо помоћне терене ОФК „Врбас“ на Шлаису и утврдили да је један терен (даљи), у потпуности под високом травом и коровом, што смо пријавили комуналној инспецији.


Како сазнајемо, после кошења први терен је недавно „избалиран“, што је приметно узбудило грађане, који су добили утисак да је старатељ, Општина, коначно дигао руке од њега и да је овај важан спортски објекат коначно изгубио намену и постао станиште за коров, извор алергогеног полена и парцела за сточну храну!
Дугорочна запуштеност и неодржавање горе поменутих терена „отерали су“ велики број поклоника спорта и рекреације, који гравитирају ка њему, сузили су тренажни простор члановима фудбалског клуба који су потом, непотребно оптеретили главни стадион на Шлаису, који би требао да се користи само за утакмице.
Обзиром да се стадион налази на фреквентном подручју, грађани су примили изузетно лошу „поруку“ о безвољности и незаинтересованости старатеља – Вас, да овај терен задржи у урбаном стању и својој намени, већ да се, попут многих ствари око њих, лагано препушта забораву и пропадању.
Очекујемо од Вас хитно реаговање по овом питању!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net