ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава непријатних мириса из спалионе анималног отпада у Врбасу.

"АУШВИЦ И КРУЖЕВИЋ У АТАКУ НА ВРБАШАНЕ"!По дојави грађана, Eколошки покрет Врбаса пријавио је општинској еколошкој инспекцији непријатне мирисе из спалионе анималног отпада фирме "Еко Вет Плус" на простору тзв. "Црвеног салаша" крај Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду (ЈАЗИП) у Врбасу. Такође смо поднели захтев Одељењу урбанизма општинске управе за повлачење Локацијске дозволе за овај објекат, због основане сумње у доставу лажних информација о безбедности постројења по здравље људи и животну околину.По изјави грађана непријатни мириси су већ неколико дана допирали до насеља „4. јули“ у Врбасу, а неколико пријава дошло нам је из других стамбених делова обода Врбаса, према Бачком Добром Пољу. Ово постројење врбашани су већ прозвали "Аушвиц", због специфичног, продорног и неподношљивог смрада, који се пружа километрима далеко, зависно од правца дувања ветра.

Од инспекције смо захтевали да издају Налог за мерење штетних емисија из спалионе у пуном радном режиму, ради утврђивања нивоа штетног утицаја овог постројења на околину и здравље људи, те ради евентуалног предузимања других радњи предвиђених Законом!

Подсећамо јавност да је ова акцидентна ситуација настала тек по подношењу Кривичне пријаве против бившег диртектора ЈАЗИП-а у вези потписивања вишеструко штетног Уговора са "Еко Вет Плус" и јавно изражене сумње у прање новца из локалног буџета преко ове фирме у ситуацији када је било очигледно да је спалиона месецима на минималном режиму рада! Тек потом дим и непријатни мириси постају запажени од грађана, као и далеко фреквентнији довоз животињских лешина хладњачама из 18 војвођанских општина!

Повећано спаљивање угинулих животиња показало је сву несавршеност постројења и безбедносне ризике по здравље грађана, који нису поменути у документацији за издавање локацијске дозволе, коју смо имали прилике да прегледамо!

Јавно позивамо и Срђана Кружевића, заменика градоначелника Новог Сада и повереника СНС, између осталих и за Општину Врбас, за којег поуздано знамо да има изванредан утицај на доносиоце одлука у локалу, па и за долазак "Еко Вет Плус"-а у Врбас (по писању VOICE-a), да мало више допусти врбашанима сами да процене корист или штету од одлука које им се намећу, по неким "вишим" а нама непознатим и невидљивим интересима!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net