ВЕСТИ - ЕПВ

Здружена акција уређења спорстског терена ССШ "4. јули".

"КОМШИЈЕ, КОМУНАЛЦИ И ЕКОЛОЗИ У АКЦИЈИ"!


Претходних дана волонтери Еколошког покрета Врбаса, радници ЈКП "Комуналац" и неколицина грађана, радили су сихронизовано на оживљавању периферног спортског терена средње стручне школе "4. јули" у улици Петра Шегуљева у Врбасу.

СЛИКЕ СА АКЦИЈЕ!

До пре неку недељу заборављен и потпуно запуштен и зарастао у коров и шибље, терен је прогледао акцијом Комуналаца а потом смо припремили и офарбали стубове за жицу и конструкцију једног коша. Узета је блажуљка и направљена је кош табла, тако да је кош готово спреман за баскет! Комуналци су санирали велику рупу на терену, па се он већ сада може користити за мали фудбал (без голића).

Одзив комшија није био добар а од њих 40-так, образ су им осветлали Драгана Станков, Ненад Гордић (израда табле) и Бранко Перовић. Активност су за сада помогли Ауто сервис Додеровић, ресторан Јесењин и Индустрија меса Карнекс.

Очекујемо укључивање Прве месне заједнице, локалне самоуправе и других пословних субјеката. Да ли је школа баш толико немоћна у доприносу за сопствени објекат!? А где је Општина Врбас?У следећим фазама неопходно је обезбедити и поставити жицу за ограду, голове, клупице, санирати капију, испланирати и озеленити земљиште, поставити неколико клупа, мини трибине а потом и рефлекторе. Испуцали асфалт се на жалост, мора пресвући.

Позивамо људе добре воље да нам се придруже у наставку спашавања овог терена од заборава!

Наше учешће на акције омогућено је и реализацијом Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, којег спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net