ВЕСТИ - ЕПВ

Кривична пријава против бившег директора ЈАЗИП-а

"САМО ШТЕТАН УГОВОР" ИЛИ МОНСТРУОЗНА ПЉАЧКА ЛОКАЛНИХ БУЏЕТА 18 ВОЈВОЂАНСКИХ ОПШТИНА!?

Идући трагом истраживања Војвођанског истраживачког центра VOICE, Еколошки покрет Врбаса поднео је Кривичну пријаву против бившег директора Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду из Врбаса (ЈАЗИП) Огњена Васиљевића, у сумњи да је прекорачењем границе свог овлашћења, прекршио прописе о јавним набавкама и тиме проузроковао штету јавним средствима.

Под изговором да „нема финансијске могућности“ да Уговор о пословно-техничкој сарадњи  са „Протеинком“, ветеринарском установом из Сомбора одржи на снази, ЈАЗИП је тај Уговор раскинуо, да би месец дана касније донео Одлуку о потписивању вишеструко скупљег Уговора са "Еко Вет Плус" доо из Новог Сада.

Увидом у издате фактуре "Протеинке" према ЈАЗИП-у, утврдили смо да је за нешто више од осам месеци трајања Уговора са ЈАЗИП-ом у 2017. за услуге "уклањања, транспорта и спаљивања животињског отпада" плаћено 176.664 динара. За четири месеца новог Уговора одлучено је да се да 4.080.000 динара, што је приближно 46 пута скупље него са претходним оператером!

Водећи се информацијом да је мобилна опрема за спаљивање, која је ушла у Србију као "донација ЕУ" Ветеринарском институту из Новог Сада, волшебно постала власништво "приватног оператера" а која је смештена испод настрешице у Врбасу, била првобино намењена брзом пребацивању на ограничено локално подручје погођено неком елементарном непогодом са последицом угинућа животиња, а не за постојани, континуирани рад, који треба да покрије огромне потребе прихватања анималног отпада, сада већ из 18 војвођанских општина, били смо оправдане бојазни да ће велики притисак на постројење овог опасног отпада изазвати непријатне и штетне мирисе, који ће прекрити шире подручје око спалионе и дохватити насеље!

Међутим, наш "органолептички" мониторинг није утврдио такве емисије! Стога смо у сумњи да је у питању још већа превара "партијске фирме", и да се у овој спалиони отпад уопште не спаљује, или се то ради симболично, већ се отимају и перу средства из локалних буџета!

Позивамо органе гоњења да провере и ове наше сумње увидом у транспортну документацију Еко Вет Плус о прихватању и преузимању животињског отпада од својих уговорних партнера!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net