ВЕСТИ - ЕПВ

Анкета у центру Врбаса о штетности пластичних кеса

У ВРБАСУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ!

Волонтери Еколошког покрета Врбаса обележили су Дан животне средине спровођењем анкете у центру Врбаса на тему штетности пластичних кеса. Испитивали су и расположење грађана да у већој мери користе платнене торбе а онима са добром вољом делили су промотивну памучну врећу Еколошког покрета.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АНКЕТЕ

Анкетирано је око 80 грађана. Њих преко 70 је добило поклон торбу јер су се изјаснили да би хтели у већој мери да их користе. Шесторо су остали без поклона, јер за "еколошку транзицију" нису имали разумевања.

Већина грађана је признала да у великој мери узима пластичне кесе у радњи, просечно 10-так недељно, мада су неки признали да их узимају рефлексно и да је то ипак већа бројка! Већина анкетираних се изјаснила да разликују биоразградиве вреће од обичних! А на питање по чему, - "Ра касирка их упути"!

Приличан број људи понесе у продавницу платнену врећу, али један део њих потрпа робу прво у пластичне а потом их углави у платнену! Промена лоших навика је поприлично спора и тешка, док држава не донесе много одлучније мере. Симболична наплата кеса, по нама није донела очекивани резултат. Али нека то буде благи прелаз до њихове потпуне забране, КОЈУ ЗАХТЕВАМО!Организација анкете омогућена је реализацијом Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, којег спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Подршку кампањи дала је и компанија Суноко.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net