ВЕСТИ - ЕПВ

Радионица крај Великог бачког канала

ЗАШТО И КАКО ЧУВАТИ КАНАЛЕ У ВОЈВОДИНИ!?


Данас смо на позив домаћина, одржали радионицу у еколошкој учионици УСР "БАС 021" и крај чисте воде Великог бачког канала на врбашком Шлаису. Радионица је организована за децу о.ш. "П.П. Његош" из Врбаса.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ВИДЕО КЛИП ДЕЛА РАДИОНИЦЕ

Еколошку и заштитарску причу водио је Ратко Ђурђевац а причу о рибљем фонду канала, Предраг Стрикић, едукатор у УСР "БАС 021". Иако је недавно основано, ово риболовачко удружење је агилно кренуло у кампању подизања нивоа еколошке свести школске деце у Општини Врбас са амбициозним планом да уз ресурсе којима располаже, помогне стварању одговорнијег понашања нараштаја који стасава од оног који је тренутно утаборен на одговорним или мање одговорним а свакако важним позицијама у држави или породици. Такође, да повећа број свог младог чланства и да их спреми за лепше понашање крај воде и наших канала.

Овом радионицом верујемо да смо добили вредне партнере и започели једну плодоносну сарадњу у области где свега мањка, људи, новца, разумевања...

Учешће на данашњој радионици омогућено је реализацијом Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, којег спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Подршку кампањи дала је и компанија Суноко.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net