ВЕСТИ - ЕПВ

Кривична пријава против администратора сајта "provereno.rs"

БЛАТО НА ЗЕЛЕНО!

Председник Еколошког покрета Врбаса, Ратко Ђурђевац, поднео је Кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Врбасу и Полицијској станици у Врбасу против Николе Мусића уписаног као администратор и регистрант сајта "provereno.rs" у РНИДС (Регистар националног интернет домена Србије) и НН лица потписаног са "Ј. Поповић", због неистина изнетих у тексту под називом "Еколог милионер", објављеног 10. маја 2018. године на том сајту а складно члановима 171. и 172. Кривичног законика РС. Такође је поднета Жалба Савету за штампу за грубо кршење Кодекса новинара.

С тим у вези председник ЕПВ даје следећу изјаву:

И З Ј А В А

Горе поменуто лице или лица у наведеном тексту изнели су неистине с намером да нашкоде мојој части и угледу.

С обзиром на то да се бавим јавним послом и да сам у сталној комуникацији са грађанима, да интереси које заступам и радње које при томе предузимам, покривају целу територију Републике Србије, основано сматрам да су неистине које су изречене у предметном тексту учињене с намером да доведу до тешких последица по моју личност и угрозе посао којем сам у потпуности посвећен.

У горе поменутом тексту изнете су тенденциозне неистине и спекулације о мојем имовинском стању и породичној збринутости, што додатно угрожава мој углед, част и основано сматрам, моју безбедност и безбедност моје породице, зато што јасно сугеришу читаоцу потребу анатемисања, хајке и обрачуна са „неморалним екологом“.

Ништа у вези изнесених навода у поменутом тексту није тачно! Нити имам некретнина у својем власништву, па онда не могу имати ни та поменута три стана у Херцег Новом и Новом Саду, нити сам седео са "безименим врбашким директором" у Меркатору и нарочито нисам примио некакву коверту са "10000 нечега". Успут бих додао да на одмору нисам био од 2012. године и да у животу нисам пробао кафу!

Против аутора овог класичног блаћења поднећу и Тужбу Вишем суду у Београду надлежном за медијске спорове.

Очигледна прљава кампања која се покушава отворити против мене објављивањем овог текста, неће утицати на мој даљи рад, обавезе према партнерима и нарочито ме неће одвратити од борбе за здравију животну средину и правичније друштво у којем живимо.

Ратко Ђурђевац, председник Еколошког покрета Врбаса

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net