ВЕСТИ - ЕПВ

Анкетирање грађана испред пијаце у Куцури

КОЛИКО СМО ЗАВИСНИ ОД ПЛАСТИЧНИХ КЕСА?!

Данас су чланови еколошке секције о.ш. "Братство-јединство" из Куцуре са својом наставницом Габриелом Ковач, извели анкетирање грађана Куцуре испред локалне пијаце на тему учесталости коришћења пластичник кеса и спремности за прелазак на платнене врећице. Сваком од педесетак анкетираних грађана, уручена је ручно израђена и украшена платнена врећа, које су чланови секције са својом наставницом ликовног Маријаном Петричевић, претходних два месеца шили и украшавали.


Уз подршку свог наставника техничког и информационог образовања, Владимира Бесермињија, урађени су дрвени сталци и еко панои са промотивним еколошким порукама. Заиста је ова акција темељно припремана и право нам је задовољство што смо својом скромном подршком били део ове лепе позитивне енергије.

Но, резултати анкете су показали да сви анкетирани грађани користе пластичне кесе, али 10% њих користи и платнене торбе. троје од њих 50-так не знају за штетност пластичних кеса. Остали, хвала Богу, знају! 70% испитаника бацају кесу после употребе, остали не бацају, мада нам баш није јасно шта с њом даље раде?! Пола испитаника препозна биоразградиве кесе остали не!


Грађани су били врло сусретљиви са децом. С пажњом су испратили питања и причу о поенти целе анкете.  Овакве акције могу лепо да припреме људе за строжије прописе у вези коришћења пластичних кеса. потакну размишљања о штетности њиховог одбацивања и потребу промене навике рефлексног узимања кеса на каси продавница. Стога, у продавницу одлазити наоружан са платненим торбама! У наредном периоду ЕПВ ће организовати сличен акције у Врбасу.

Подршка данашњој акцији младих куцурана, омогућена је реализацијом Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, којег спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).Радионице су одржане уз велику сусретљивост руководства школа. Подршку кампањи дала је и компанија Суноко.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net