ВЕСТИ - ЕПВ

Акција чишћења волонтера ЕПВ крај преводнице у Врбасу

ВОЛОНТЕРИ ЕПВ ОПЕТ У АКЦИЈИ!

Волонтери Еколошког покрета Врбаса извели су данас акцију чишћења приобаља канала и шуме крај преводнице у Врбасу, од последица опуштања првомајских излетника. На уском потезу од једва 200 метара шуме напунили су 50-так џакова разног смећа разбацаног само у једном дану!

ФОТКЕ СА АКЦИЈЕ

Ову акцију већ традиционално сваке године изводимо, "свесни неодољиве потребе" дела наших суграђана да за први мај мало "уваљају, исеку и угазе нешто зелено" и потом га "ишарају својим ђубретом"!

Инспекцију ови "уврнути мозаици" много не занимају иако су лако предвидив! Не обилазе се излетишта, нема упозорења на таблама о неприхватљивом понашању, нема последица за то понашање! Удри тад по природи где год је затекнеш!

Но, ето новог посла и нових изазова за нас заштитаре! Лепи примери изгледа не дотичу превише особе без кућног васпитања и еколошке свести, колико би их такла "лепо накићена Кривична пријава"! Стога, шаљите нам фотке знаних и незнаних починиоца злочина против природе, па да мало "померимо тужилаштво" и замислимо бахате "гриномрсце"!

Извођење данашње акције омогућено је реализацијом Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, којег спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Kампању је подржала компанија Суноко и Индустрија меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net