ВЕСТИ - ЕПВ

Захтев за уградњу филтера на резервоару мазута

НАФТНА ИСПАРЕЊА У СРЕД СТАМБЕНОГ БЛОКА!

По дојави грађана, Еколошки покрет Врбаса пријавио је загађење ваздуха у стамбеном Блоку "Саве Ковачевића" у Врбасу. По изласку на терен, утврдили смо постојање нафтних испарења из одушка на подземном резервоару за мазут једне од градских котловница. Сматрајући да одушак није прописно обезбеђен поднели смо Захтев општинској управи и ЈКП "Стандард" у Врбасу, да хитно уграде филтер и спрече даље нарушавање амбијенталног ваздуха, које може озбиљно да угрози здравље неколико стотина станара овог стамбеног Блока.

 

По изјавама грађана, испарења из резервоара су константна и различитог интензитета, толико да су често принуђени широко да обилазе позицију резервоара, како би се спасили од иритирајућег смрада! Прозоре према дворишту морају држати затвореним, што им додатно ствара животну тескобу и то у сред урбаног центра!

И поред неколико пријава инспекцији, како рекоше, немају информацију да је неко од надлежних служби реаговао на овај проблем! 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net