ВЕСТИ - ЕПВ

Радионица са ђацима ССШ "4. јули" у Врбасу

ОД РАЗУМА ДО МИКРОВАЛНЕ ПЕЋНИЦЕ!

Јуче смо наставили са радионицама са најбољим ђацима ССШ "4. јули" у Врбасу, наравно уз подршку руководства и посебно предметног наставника Јелене Недић Шабановић. Тема је била "Електронске комуникације и здравље људи"! Ђацима смо пренели закључке из доступних студија о штетном дејству електромагнетних таласа из кућних апарата, посебно оних на бази бежичних технологија.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА РАДИОНИЦЕ

Склони смо некритички прихватити нове IT производе, поведени дизајном, изузетним перформансама и на жалост, бескрајном глади за убијањем доконости! Нико нас не упозорава на последице неумереног коришћења ових уређаја, нарочито мобилних телефона! Где су у овој причи деца, млади организми који у огромном проценту "не силазе са екрана"!?

Независна истраживања која су морала проћи дужи период праћења, сада већ не тако нових технологија, упозоравају на повећани број оболелих корисника са ослабљении видом и слухом, инфекцијама лица, алергијама, значајним повећањем гојазности код деце и дечијег дијабетеса, генералним поремећајима имуног система и на жалост алармантним повећањем канцера, посебно рака мозга!

Не видимо у Србији никакву јавну кампању која би упозорила на штетност неумереног коришћења мобилних телефона и рачунара! Да ли постоји безбедносна контрола ИТ технологија у сектору здравља људи!? Наравно да не чекамо државу да се сети здравља својих грађана, већ, као и до сада радимо шта можемо! Деци смо предочили начине безбеднијег коришћења мобилних, храну која појачава имунитет, кућно украсно биље са својством упијања ЕМ зрачења...

Било је пуно интеракције на радионици и чини нам се да су се "лепо забринули"! Можда крену да мењају неке од лоших навика!

Спровођење радионице омогућено је реализацијом Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Подршка је стигла и од Министарства за заштиту животне средине.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net