ВЕСТИ - ЕПВ

Едукативни излет на Сајам туризма у Новом Саду

ДЕЦА И НАУТИКА!

Захваљујући нашим партнерима, наутичком удружењу "Дунавски пропелер" из Београда, који су нам обезбедили промотивни простор и бесплатан улаз, јуче смо уприличили едукативни излет на Сајам туризма у Новом Саду, за волонтере Еколошког покрета Врбаса, ђачки парламент из ССШ "4. јули" у Врбасу и Еколошку секцију о.ш. "20. октобар" из Врбаса која се претходни дан вредно показала на радној акцији санације графита. 

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА ИЗЛЕТА

ПРИЛОГ РТВ О ИЗЛАСКУ КУЦУРЕ НА НАУТИЧКУ МАПУ СВЕТА

Поред комотности да обиђу све сајамске поставке, деца су одслушала предавања о наутичком туризму и акробатском Бајк парку Буковац, а потом и релаксирала у шопинг центру Биг у Новом Саду. Предавања је пригодним речима отворио Сергеј Тамаш, помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам.

Ова лепа прилика искоришћена је за прeзентацију, како, наутичких потенцијала Општине Врбас, тако и укупне културне, спортске и угоститељске понуде наше Општине, чиме смо употпунили наступ Туристичке организације Општине Врбас на овом високо посећеном догађају! Презентатори су били Крста Пашковић, проф. Зоран Радмиловић и Ратко Ђурђевац.

Многобројни посетиоци штанда Дунавског пропелера, имали су прилику да се у занимљивим мултимедијалним презентацијама упознају са значајем канала Рајна-Мајна-Дунав, који ове године обележава 25 година од изградње, а одмах потом да погледају и упореде потенцијал канала у Општини Врбас, кроз могућност примене примера добре праксе из Немачке на наш локал, како би сирови потенцијал превели у реалну туристичку понуду са мерљивим привредним и финансијским ефектима.

Због присуства мноштва младих људи који се школују, истакли смо потенцијалну потребу широке палете занимања, која ће се појавити развојем ове привредне гране, а која, по речима, Крсте Пашковића, може отворити до 15000 нових радних места у Србији.

И поред "лаганог буђења" институција, још увек преовладава неразумевање одговорних људи за убрзаним развојем наутике, што неоправдано кочи њен развој у условима када Србија стење и савија се под притисцима кризе и сиромаштва! Упознати смо да постоји велики интерес домаћих улагача а посебно из иностранства, за улагањем у приобаље наших река и канала, али још увек крути прописи и правила, недостатак урбанистичких решења и пројектно-техничке документације... одбијају новце и обележавају нашу земљу крутом и затвореном за љубитеље наутике у свету.

Ова активност омогућена је реализацијом Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Одлазак на сајам помогли су и Индустрија меса Карнекс, Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Министарство заштите животне средине.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net