ВЕСТИ - ЕПВ

Јавни еко-час за прваке основних школа у Врбасу

"ЗЕЛЕНИ, ПРВАЦИ И КОМУНАЛЦИ - МИ НЕМАМО РЕЗЕРВНУ ПЛАНЕТУ!"

У сусрет дечијој недељи, а на иницијативу запослених у ЈКП "Комуналац" из Врбаса, данас смо одржали јавни еко-час првацима свих основних школа у Врбасу, на тему очувања природе. Првацима смо поделили пригодне флајере са распоредом часова. Осим "комуналаца", партнери у данашњој манифестацији били су Културни центар Врбаса и Општина Врбас.

ФОТКЕ СА МАНИФЕСТАЦИЈЕ

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКА

ВИДЕО ПРИЛОГ ЈКП "КОМУНАЛАЦ" ВРБАС

 

Пљуштале су поруке малим ђацима: "Не бацај - неко ломи кичму да покупи иза тебе!", "Не бацај - после ће да ти смрди и да ти штипа носић!", "Ма не бацај - ружно је бре..."! Нису нам прваци остајали дужни: "Ја не бацам, онај тамо баца! "Ја знам тачно у канту да погодим! "Ми смо добри, ми не бацамо, а они који бацају нису смели доћи..."!

Па кад смо коначно увидели да су паметнији од нас, испричали смо им древну причу о резервној планети џиновског народа са планете Хуманор, који је избегао на Земљу пошто су своју планету гадно запрљали и усмрдели! Очајавајући за изгубљеним завичајем, поуке свог ружног искуства преносили су, за њих сићушним, али симпатичним и припростим људима, како је важно чувати околину и живети у складу са њом, све док нису изумрли од непознате болести! Са њима је полако нестајала древна мудрост о животу у складу с природом! Природа је била све мање важна а лагодност људи све више! И баш као на планети Хуманор, почели су гомилати ствари које им баш и нису неопходне, али су забавне (неколико дана), узимали су храну коју не могу појести, ал нек се нађе, па, укусно су ставили испред нездравог, смеће које не виде - не постоји, други ће то... они имају преча посла...

Док одједном није почело да смрди! Смрди вамо, смрди тамо... шта ћемо! - У збег на резервну планету! Чек, чек...али она још није пронађена!? И како ћемо до ње кад је нађу!? И хоћемо ли сви стати у свемирски брод...!? 

Уфф, шта бејаху говорили они мудријаши Хуманорци?! Моожда има времена... 

Реализација ове активности омогућена је Пројектом "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Кампања је подржана и од Министарства заштите животне средине, Општине Врбас, компаније Суноко и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net