ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава загађења дренажног канала

ДИВЉАШТВО У ПОЉИМА БАЧКЕ!

На основу пријаве грађана, Еколошки покрет Врбаса поднео је Кривичну пријаву за НН лице и пријаву водној инспекцији за загађење на дренажном каналу J-III-4, на око 3 км од преводнице у Куцури, на путу ка Змајеву.

 

Канал је испуњен фекалијама и отпадом различитог порекла а околином се шири неописив смрад! На обали канала уочљив је утиснути траг од црева цистерне, чији власник/ци, очигледно често користе овај локалитет за њено пражњење. Распад огромне количине органског отпада којим је канал испуњен и избачена амбалажа од хемикалија, без икакве сумње изазива штетне емисије, које могу угрозити биљну производњу и здравље људи.

Ово свакако није усамљени случај, већ се отпад различите врсте масовно избацује у дренажним каналима широм наше Општине. Надлежним органима дали смо још једну прилику да оправдају своје плате!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net