ВЕСТИ - ЕПВ

Обука за израду пројеката у Канцеларији за младе

ОД ИДЕЈЕ ДО ПОЗИТИВНЕ ПРОМЕНЕ!

Током целе протекле недеље Еколошки покрет Врбаса организовао је обуку за своје активисте, представнике МНРО, Удружење инвалида, Врбашки едукативни центар и Канцеларију за локални економски развој Општине Врбас. Тема је била писање пројеката и управљање пројектним циклусом.

 

ЈОШ ФОТКИ

 

Полазници су имали прилике да сазнају или освеже своје знање са искуствима наше организације у прибављању средстава за рад кроз аплицирање на конкурсима.

Учинити позитивну промену у свом амбијенту, захтеван је и неизвестан посао, који подразумева посебне персоналне квалитете. Још ако главну подршку очекујете са стране, цела ствар се многоструко усложњава. Стога је од изузетног значаја постојање почетне подршке у спознајама туђих искустава, добрих и лоших, које баш није свако рад поделити! Но, ми смо ето делили! Шта то?

Где и како се појављују идеје за решење проблема, како идеју развити, које личне особине помажу у томе и како их неговати? Како и коме идеју превести у јасан циљ са резултатима који су друштвено пожељни и потребни? Како пронаћи компромис између оквира подршке и своје замисли а при томе задржати основну премису добробити коју сте желели постићи? Како све то радити у амбијенту слабог разумевања, скромне подршке и нелојалне конкуренције? 

Нм, "надамо се да нисмо превише преплашили полазнике", али свакако верујемо да су добили примењиву основу, како за унапређење рада својих организација, тако и за лични просперитет.

Организација Обуке омогућена је реализацијом Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Подршка је стигла и од Компаније "Суноко", Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Општине Врбас.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net