ВЕСТИ - ЕПВ

Санирана депонија у Равном Селу

РЕДАК ПРИМЕР УСПЕШНЕ САРАДЊЕ И ОДГОВОРНОГ ПОНАШАЊА!

Пре месец дана реаговали смо на проблем дивље депоније у Равном Селу, која је била извор заразе и која је загорчавала живот грађанима непријатним мирисима. (Саопштење ЕПВ) Поднесене су пријаве локалној и покрајинској инспекцији и Кривична пријава Општинском јавном тужилаштву, алармирани су локални и регионални медији! У међувремену утврђено је да је власник земљишта а.д. Карнекс из Врбаса, који је у власништву МК Групе, а да су смеће избацивали грађани Равног Села.

ЈОШ СЛИКА!

 

Какав је епилог ове наше кампање?!

Пре десетак дана, по налогу инспекције, компанија МК ГРУПА у потпуности је санирала локалцију, и то претходно раздвајајући хемијски и други опасни отпад на безбедан и прописан начин, ангажујући оператере који се тиме баве. Припреме за санацију су почеле и пре налога инспекције. 

По налогу Тужилаштва, Полицијска станица Врбас покренула је поступак против НН лица за противправно избацивање смећа на поменутој локацији. Поступак је доста одмакао и очекујемо откривање и кажњавање барем једног виновника, који ће послужити као пример осталима да прекину са ружном праксом.

Ово је прави доказ да ако постоји добра воља актера (нема сметње политике), сваки проблем се реши у кратком року!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net